Uutisia maailmalta

Yli 2000 tappajaa, raiskaajaa ja pedofiilia saapui Britanniaan kolmen vuoden aikana kenenkään estämättä – sisäministeri lupaa tiukkaa rajavalvontaa Brexitin jälkeen

Ulkomaalaiset raiskaajat, tappajat ja pedofiilit pääsevät liikkumaan Euroopassa vapaasti ilman minkäänlaisia tarkastuksia. Britanniaan näitä vakavan rikoksen tehneitä on saapunut noin kaksi jokainen päivä.

Britanniaan saapui kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana kenenkään estämättä yli 2000 vakavan rikoksen muualla tehnyttä henkilöä. Näistä Britannian poliisin pidättämistä henkilöistä 827 oli tappajia, 714 raiskaajia ja 482 pedofiileja. Osa rikollisista saapuu EU:n vapaan liikkuvuuden sääntöjen nojalla, mutta osa EU:n ulkopuolisista maista lähteneistä rikollisista käyttävät hyväkseen joidenkin maiden viisumivapausohjelmaa ”Visa waiver programme), jonka perusteella heidän aiemmat rikoksensa eivät tule esille maahan saapuessa. Sisäministeri Priti Patel sanoo, että maahantuloa koskeviin määräyksiin tulee muutoksia, jotta rikollisten maahanpääsy voidaan estää.

Vihapuheesta on tullut arkea, mutta kuka sen olemassaolosta on vastuussa?

Vihapuheesta on tullut arkea, mutta kuka sen olemassaolosta on vastuussa? – Vihapuhujia yhdistävät työttömyys, konkurssi, alkoholismi, mielenterveysongelmat, rikollisuus

Mitä on vihapuhe ja ketkä sitä puhuvat? Kyseisestä termistä ovat varmasti kaikki tämänkin palstan arvoisat lukijat kuulleet, mutta harva osaa kertoa, mitä vihapuhe oikeastaan tarkoittaa. Vielä harvempi osaa hahmottaa, mistä vihapuhe kumpuaa, ketkä ovat sen takana ja miksi heitä on koko ajan enemmän. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö määritteli uudenvuodenpuheessaan hieman rivien välistä, että vihapuhe on sellainen tapa keskustella, missä tiedolla on merkitystä vain sen palvellessa omaa agendaa, eikä yhtenevää näkemystä edes yritetä hakea. Tällainen keskustelu luo tilan tahalliselle väärinymmärtämiselle, puolitotuuksille ja valheille.


Pakolaisten raiskaama lapsi on menehtynyt Oulussa
Oulussa on ilmennyt uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä. Poliisi vahvistaa yhden lapsiuhrin kuolleen. Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.
> EU pakottaa asentamaan kaikkiin huoneistoihin vesimittarit

Käyttöveden mittaaminen tulee pakolliseksi tänä vuonna, mutta juuri valmistuva lakiesitys pyrkii kohtuullistamaan vaatimuksia Suomen oloihin.


Lotraako naapuri suihkussa sinunkin vesimaksullasi? Siihen tulee loppu ainakin osassa taloyhtiöitä, kun Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiivi alkaa näkyä käyttöveden hinnoittelussa. Eu lotraa kaikkien kustannuksella, eikä loppua näy.
Australian metsäpalojen aiheuttajat Mediassa on uutisoitu paljon Australian metsäpaloista. Näihin syyllisiksi on usein leimattu ’ilmastonmuutos’, vaikka jokaisen suomalaisen pitäisi tietää, ettei kuuma saunakaan syty ilman kipinää. Saunassa on sentään usein sata astetta, mikä on paljon enemmän kuin Australian luonnossa. Mikä sytyttää Australian metsäpalot? Australian Institute of Criminology on tutkinut palojen syttymissyitä. Otsikkokuvassa ovat jakaumat. Niistä näkyy mm., että 85 % paloista on ihmisten sytyttämiä, joko tarkoituksella tai vahingossa. Vain 6 % on luonnollista alkuperää, kuten salamoiden aiheuttamaa. ABC on uutisoinut asiasta kattavasti.